Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2010 16:39 - Булевардите на премиера
Автор: alexdb Категория: Политика   
Прочетен: 984 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 22.06.2010 20:16


image

Е днес от сутринта се беше заформил един прекрасен ден. След вчерашните купони и дрямка до обяд в слънчевото временце (с малко облачета) реших да се отдам на мързел, разходка и приятно отпускане. Никаква политика, никакви проблемни нещо. И почти щях да си спазя обещанието, но все пак реших да хвърля един поглед на новините. Естествено на първа страница отново любимия и единствения премиер. Явно този човек няма умора и особено в неделя ни дарява с мили спомени от кметуването му и лична самооценка на свършеното. Ама човекът си е такъв, разговорлив. Види ли микрофон, камера или фотоапарат направо живва, преобразява се и ентосиазирано започва да обяснява какво ТОЙ е направил. Този път темата беше за многото булеварди, изградени от него. Е като чух това някак от само себе си в мен изникна милият спомен от последния ремонт на Цариградско шосе. След този героичен ремон булеварда придоби името Цариградско море. Но нека си припомним този мил миг съпроводен както си му е реда с тупане в гърдите, рязане на лентички и т.н..
Поредната далавера, с която общината ни ощастливи току преди местните избори бе ремонтът на Цариградско шосе.
През август, малко преди да започне ремонта, Борисов гордо заяви, че Цариградско ще се ремонтира с машини от Австрия и Румъния. Каза, че парите са осигурени и до 15 септември ще пътуваме по модерен европейски булевард.

Някои дори му повярваха. Не мислеха, че е възможно след ремонта на едно шосе то да стане по-лошо, отколкото е било преди това. Борисов им доказа, че за ГЕРБ няма невъзможни неща.

И Цариградско шосе след ремонта освен нов асфалт получи и ново име – "Цариградско море". Напълно заслужено.

Този скандал непосредствено преди изборите не беше добър атестат за кметуването на Борисов и той "санкционира строго" фирмата изпълнител. Колко строго? Вижте цифрите по-долу и ще разберете.

За ремонта на участъка от "Орлов мост" до алея "Яворов", по който се появиха бабуните, Столична община плати на фирма "Пътища и съоръжения" 750 000 лв. Наложената от Борисов санкция е 17% от тях, или 125 000 лв., които ще се платят на фирмата, ако тя ремонтира отново бабуните, които направи при първия ремонт.

Откъдето и да го погледнеш - далавера за чудо и приказ. Вземаш 625 хиляди за некадърно направен ремонт, наказват те „строго” да ти платят още 125 хиляди, ако поправиш собствената си некачествена работа. Малко уточнение – фирмата изпълнител е от т.н. „близки до ГЕРБ” фирми. Не бихте се сетили никога, нали?
И това ако не е открито и честно управление, гарантирано от ГЕРБ!
А за невярващите ще споделим и изглед от булеварда от онзи момент, за да не бъда опрекнат в комунистически пристрастия или нещо от този род.


image

image




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexdb
Категория: Политика
Прочетен: 141623
Постинги: 42
Коментари: 115
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031